Intel® Turbo Boost Technology

Produse / Intel® / Tehnologii Intel

     Intel® Turbo Boost Technology

 

       Intel® Turbo Boost Technology aduce performanțe inteligente, chiar dacă lucrezi la sarcini simple ce folosesc un singur nucleu al procesorului, sau dacă rulezi sarcini intensive ce necesită utilizarea simultană a mai multor nuclee!

 


      Iată cum poti sa beneficiezi si tu de performanțe sporite pentru o varietate de moduri de lucru :

 • Nu trebuie să fii expert pentru a rula multitask deoarece zilnic faci asta aproape fara sa-ti dai seama. De la upload-ul de fotografii la auduția muzicală, de la navigatul pe internet la scrierea de texte, folosesti zilnic facilitatea de  multitasking si ai nevoie performanță pentru a putea rula mai repede mai multe aplicatii simultan,  fără sa stii neapărat cum funcționează.
 • Daca esti pasionat de media digitală ( ... si cine nu este acum cind fiecare dintre noi avem unul sau mai multe camere foto digitale si camere video digitale performante ... ), ai nevoie de performanțe care să-ti permită să lucrezi la mai mult de o aplicație în același timp, de la transmiterea de filme la descărcarea de fișiere audio la uploadul de filme sau editarea fișierelor video.
 • Daca esti Gamer ( ... si cine nu are nevoie si de o aventura in lumea jocurilor virtuale ca sa se destinda ... )  trebuie doar sa stii cite ceva despre cele mai noi tehnologii, pe care apoi abia vei așteapa să le testezi. Noua familie 2010 de Procesoare Intel Core i3, i5 si i7  iti asigura performanțele de care ai nevoie pentru a sta conectaț la joc tot timpul si a obtine satisfactie maxima.
 •      Intel® Turbo Boost Technology este un concept simplu: orice procesor are o frecvență de bază. Majoritatea procesoarelor pot atinge frecvențe mai mari în anumite condiții. Intel® Turbo Boost Technology crește automat frecvența nucleelor active după cum este necesar.
  Poti astfel sa obtii viteză maximă atunci cind rulezi aplicatii intensive (media digitala, jocuri ...etc.) O dată ce sistemul are Intel® Turbo Boost Technology, procesorul determină automat frecvența maximă la care poate funcționa în funcție de condițiile de funcționare.
  Intel® Turbo Boost Technology permite automat nucleelor procesorului să ruleze mai rapid față de frecvența de operare de bază dacă procesorul rulează la o temperatură scăzută, curent sau limitele de energie si numai atunci cind este nevoie.

   

        Bazându-se pe cea mai nouă microarhitectură Intel, Intel® Turbo Boost Technology este unica pentru procesoarele Intel® Core™ i5 și Intel® Core™ i7. Aceasta tehnologie este creeată să intre în acțiune în funcție de nivelul de incarcare la care este supus procesorul sau de momentul în care este necesară mai multă putere.

       

        Intel® Turbo Boost Technology crește inteligent frecvența procesorului pentru a oferi performanțe maxime și distribuie puterea în functie de nivelul de activitate. Se activează automat orice număr de nuclee active sau procesoare virtuale. De asemenea, aceasta tehnologie  permite procesorului să crească frecvența nucleelor asigurându-se că nu se depășesc limitele electrice și termale specificate.

   

       Să ne uităm la trei situații unde Intel® Turbo Boost Technology aduce performanțe:

   

 • Performanță Single Task : când doar un nucleu este în uz — ca atunci când doar o singură aplicație single-threaded este activă —Intel® Turbo Boost Technology oferă performanțe doar unui singur nucleu, celui activ.
 • Multitasking moderat : când două dintre cele patru nuclee ale unui procesor quad-core sunt activate, Intel® Turbo Boost Technology crește automat frecvența celor două nuclee active ceea ce rezulă în performanțe foarte bune pentru ambele sarcini.
 • Multitasking complex : chiar dacă toate nucleele sunt active, Intel® Turbo Boost Technology crește performanțele pentru toate sarcinile atâta timp cât procesorul funcționează sub specificațiile termice și electrice.


 

     Pentru informatii complete referitor la componentele ( placi de baza, procesoare ... etc. )

  ce asigura aceste performante , INAINTE de a achizitiona un computer nou

  sau a efectua un upgrade ,

  contactati specialistii SC PROCONS SRL Braila :

  Mail : office@procons.ro , Tel : 0239-612230 ; Fax : 0239-619578.


Inapoi