Contractele Microsoft OPEN

Produse / Microsoft® / Licentiere OPEN

Avantajele contractelor Open License

Care sunt motivele pentru care să apelați la licențierea de volum

Preț mai redus

     Odată încheiat un contract Open License, o organizație poate folosi numărul acestuia - Authorization Number - la SC PROCONS SRL Braila sau la orice reseller Microsoft pentru a obține reducerea stabilită cu comanda inițială, chiar și pentru o singură licență suplimentară. Nivelul de discount rămâne același timp de 2 ani, pe toată durata de valabilitate a contractului. Prețurile licențelor Open sunt de cele mai multe ori sub cele ale pachetelor software FPP.

Gestiune mult simplificată

     O organizație nu mai trebuie să depoziteze stive de pachete cu documentații pentru a dovedi legalitatea soft-ului. Fiind luate sub același License Agreement, au un Authorization Number unic, din care se pot deduce numărul și tipurile de licențe achiziționate.

     În cazul pierderii unei licențe se poate emite o copie, spre deosebire de pachetele FPP. Dovada de licențiere este oricum păstrată electronic de către Microsoft pe site-ul MVLS.

     Orice CD achiziționat în mod legal poate fi folosit ca suport de instalare. Sau se pot descărca kiturile online de pe același site MVLS.

Flexibilitate cu drepturi de downgrade

     La Open există posibilitatea de downgrade. De exemplu, dacă o firmă cumpără licențe Open pentru Microsoft Office 2007, utilizatori care încă doresc Office 2003 îl pot folosi în mod legal. În general, licența Open pentru o versiune a unui produs acordă dreptul utilizării unei versiuni anterioare a produsului.

Flexibilitate în locația de instalare

     Produsele licențiate prin Open License pot fi mutate de pe un calculator pe altul, în funcție de specificul activității desfășurate la fiecare post de lucru la un moment dat. E o facilitate de care organizațiile au mare nevoie. Prin comparație, licența OEM este legată de calculatorul pentru care se achiziționează - nu se poate muta pe alt calculator.

Flexibilitate cu kitul de instalare

     Licențele sunt separate de kitul de instalare sau suportul fizic al acestuia. Odată plătit dreptul de utilizare pentru produsele software, o organizație poate comanda mai multe kituri de instalare. Sau le poate descărca de pe MVLS.

     De exemplu, dacă organizația are 3 ingineri de sistem sau 3 locații diferite, se pot comanda 3 disk-kit-uri. Prețul lor este foarte scăzut pentru că nu au o licență asociată, ci numai rol de suport pentru instalare și service.

     Cheile de instalare pentru produse sunt păstrate pe același site MVLS.

Suport tehnic direct de la Microsoft

     Pentru licențele Open License achiziționate împreună cu abonamentul de mentenanță Software Assurance, suportul tehnic e asigurat direct de Microsoft, nu de către firma care a livrat echipamentul hardware, cum este în cazul licențelor OEM.


Despre Open License [pagina anterioară]

[pagina următoare] Punctaje nivele discount

Inapoi