Monitorizare Salariati

Suport

 

 

 SOLUŢIE DE MONITORIZARE A ANGAJAŢILOR


Aplicatia software  Employee Surveillance 

 

 

   Employee Surveillance  este o aplicaţie software de ultimă generaţie care oferă informaţii despre modul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea folosind calculatorul şi implicit, despre utilizarea infrastructurii IT a companiilor. Dezvoltat pentru a servi mediului de afaceri, Employee Surveillance  oferă managerilor o soluţie ideală de monitorizare, control şi motivare a personalului, fără a viola intimitatea acestora.

 

 

 

 

     Cu ajutorul Employee Surveillance  va fi posibilă determinarea ponderii sau timpului pe care un angajat îl petrece desfasurând activităţi legate de munca sa: aplicaţii productive ERP, CRM (aplicatii economico-financiare, de gestiune, producţie, managementul documentelor, managementul stocurilor, managementul clienţilor, aplicaţii de vânzări, aplicaţii de dezvoltare şi planificare, proiectare grafica ...etc.),  aplicaţii Office  sau este implicat în activităţi mai puţin productive: navigare pe Internet, chat, jocuri, descărcare diverse materiale etc.

 

 

 

EMPLOYEE SURVEILLANCE - Functionalităţi

 

Aplicatia  monitorizează:

 

    Activitatea pe fiecare aplicaţie / ferestre activa
    Activitatea în cadrul unei aplicaţii
    Gradul de utilizare al unor aplicaţii
    Activitatea pe Internet
    Monitorizare documente accesate
    Orele de munca suplimentare petrecute la  calculator
    Prezenţa la locul de munca

    Activitatea pe documente si e-mailuri
    Activitatea pe Internet si Chat
    Activitatea pe fisiere
    Activitatea in cadrul unei aplicatii
    Gradul de utilizare a aplicatiilor setate ca interzise (NOU!)

Managerii pot primi acum rapoartele generate de aplicatie direct pe email.


 • Monitorizare Angajati, acum si pentru laptopuri si unitati cu conexiune intermitenta. In premiera pe piata din Romania, aplicatia dispune si de optiunea de client mobil, ce vine in intampinarea nevoilor de monitorizare a productivitatii echipelor ai caror membri lucreaza folosind laptopuri sau ale caror unitati au o conexiune intermitenta.
 • Monitorizare Angajati determina ponderea si timpul pe care un angajat il petrece desfasurand activitati legate de munca sa: aplicatii productive cum sunt Suita Office, aplicatii de proiectare, ERP, CRM (aplicatii economico-financiare, de gestiune, productie, managementul documentelor, al stocurilor, al clientilor etc), sau activitati mai putin productive: navigare pe Internet, chat, jocuri, etc.
 • Managerul poate urmari Raportul de Productivitate, pentru a urmari anumite statistici ce includ si gradul de utilizare a aplicatiilor setate prealabil ca productive/neproductive, intr-o interfata simplu de gestionat.

 

 

EMPLOYEE SURVEILLANCE – Beneficii si Rezultate

 

Un management proactiv al resurselor umane
Creşterea productivităţii angajaţilor
Evaluarea eficienţei muncii angajaţilor
Grupare a utilizatorilor în funcţie de organigrama organizaţiei
Evaluarea gardului de utilizare a anumitor aplicaţii
Evaluarea gradul de implicare al angajaţilor în  desfasurarea activitaţii
Monitorizarea activităţilor legate de Internet
Timpul suplimentar
Prezenţa la locul de muncă
Statistici în forma grafică şi rapoarte personalizate
Interfaţă grafică uşor de folosit
Trei categorii de conturi ale aplicaţiei: administrator, manager şi utilizator
Respectă dreptul la intimitate al angajatului

 

      Statistici recente arata faptul ca angajatii petrec, in medie, peste 90 de minute pe zi folosind calculatorul de birou in interes personal. De asemenea, intre 50 si 60% din traficul pe Internet la locul de munca, este folosit in interes personal.

 

Monitorizare Documente
Aplicatia monitorizeaza activitatea angajatilor pe documente si furnizeaza informatii despre documentele operate si timpul activ petrecut de angajati in fiecare document. Sunt monitorizate suita MS Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint), Open Office, Suita Adobe, Autocad, Arhicad si alte medii de proiectare, aplicatii de tip ERP, aplicatii de project management precum si aplicatii de salarizare.

 

Monitorizare Internet
Aplicatia monitorizeaza modul in care angajatii utilizeaza Internetului, oferind informatii despre toate paginile vizitate, durata accesarii fiecarui web site, aplicatile web utilizate (aplicatii de tip browser, jocuri online, download, etc.).

 

Monitorizare Fisiere
Aplicatia monitorizeaza activitatea pe toate fisierele, oferind informatii despre totalitatea fisierelor create/transferate, modificate si sterse de catre utilizator, precum si detalii ca data, durata, tipul operatiunii si discul aferent. Exista si optiunea de a afisa doar acele fisiere operate pe unitatile fixe sau doar cele operate pe unitatile mobile.

 

Monitorizare Aplicatii de Tip Chat sau Instant Message
Aplicatia - Monitorizare Angajati furnizeaza informatii despre totalitatea conversatilor de tip chat avute de angajati, durata fiecareia si ID-ul persoanelor implicate in aceste conversatii. Astfel se poate identifica daca discutile au fost in scop productiv (discutii cu colegii de birou sau clientii firmei) sau au avut loc in interes personal.

 

Monitorizare Productivitate
Aplicatia monitorizeaza activitatea angajatilor in aplicatile software setate ca productive/neproductive si furnizeaza informatii cu privire la totalitatea aplicatiilor rulate si timpul activ petrecut in fiecare aplicatie accesata, sub forma unui raport complet de productivitate a muncii.

 

Monitorizare Aplicatii Interzise
Aplicatia monitorizeaza activitatea angajatilor in aplicatile software setate ca interzise si furnizeaza informatii cu privire la totalitatea plicatiilor rulate si timpul activ petrecut in fiecare aplicatie setata ca si interzisa.

 

Monitorizare Prezenta Angajati
Daca asimilam venirea si plecarea de la locul de munca cu pornirea si inchiderea calculatorului, Cyclope - Monitorizare Angajati ofera informatii cu privire la prezenta angajatilor la locul de munca.

 

Monitorizare Ore Suplimentare
Aplicatia monitorizeaza activitatea angajatilor in mod distinct pe perioada programului de munca, definit de administratorul aplicatiei, si in afara acestui program. Astfel se poate determina necesitatea orelor suplimentare solicitate de catre angajati.

 

Monitorizare Laptopuri si Unitati cu Conexiune Intermitenta
Aplicatia monitorizeaza si activitatea angajatilor care isi desfasoara activitatea pe laptopuri/unitati cu conexiune intermitenta. Instalat programul pe un laptop, acesta inregistreaza activitatea in aceeasi maniera in care se face monitorizarea pe orice PC conectat permanent la server, actualizand rapoartele in momentul in care angajatul se reconecteaza la retea.

 

Alerte
Factorii de decizie pot defini un set de reguli cu privire la activitatea angajatilor si alerte aferente incalcarii lor. Astfel evaluarea activitatii angajatilor si identificarea abuzurilor devin extrem de facile.

BENEFICII

 

Managementul proactiv al resurselor umane

Cresterea productivitatii angajatilor, cu 45 - 90 de minute pe zi, dupa ce au fost instiintati ca sunt monitorizati
Evaluarea eficientei muncii angajatilor si identificarea persoanelor serioase cu o productivitate crescuta
Determinarea angajatilor cu un grad redus sau inalt de incarcare cu sarcini
Evaluarea gradului de utilizare a anumitor aplicatii si documente
Stoparea cererilor de hardware performant sau upgrade-uri, care nu au fost jutificate de gradul de incarcare a statiilor existente
Stoparea cererilor de ore suplimentare care nu se justifica
Identificarea gradului de utilizare a Internetului in interes personal ( chat, web siste-uri, download de filme, muzica, programe nelicentiate )
Evaluarea informatilor despre utilizarea aplicatilor de tip chat (Yahoo Messenger, MSN, etc) - identificarea conversatilor ce au loc in scop productiv (discutii cu colegii de birou sau clientii firmei) sau discutii in interes personal.
Definirea de reguli cu privire la programul de munca si identificarea facila a incalcarii acestor reguli: cine le-a incalcat si in ce masura.

 

Identificarea abuzurilor grave ale angajatilor

Identificarea aplicatilor software nelicentiate, instalate de catre angajati
Identificarea angajatilor care in timpul programului de munca, se joaca pe calculator (pana la 2-3 ore pe zi in Solitaire, Zuma, Fifa 2007 etc)
Identificarea angajatilor care utilizeaza aplicatii de tip chat (Yahoo messenger, MSN, etc) mai mult de 1-2 ore pe zi
Identificarea angajatilor care viziteaza web site-uri cu continut explicit sau stau mai mult de 1- 2 ore pe web site-uri in interes personal

 

 • Employee Surveillance ajută managerii în a realiza un profil al preocupărilor angajatului, al eficienţei în muncă şi în colectarea informaţiilor referitoare la aplicaţiile utilizate în cadrul companiilor. Această monitorizare poate fi considerată şi o modalitate de atenţionare a personalului de a nu mai pierde timpul cu activităţi neproductive sau de interes personal. De asemenea, se poate observa şi gradul de implicare şi seriozitate al angajatilor în desfăşurarea activităţii, ceea ce poate ajuta  în cazul negocierilor salariale.
 • Employee Surveillance ajută organizaţiile să cuantifice timpul pierdut de angajaţi cu probleme personale dar şi cel în care angajatul este implicat în activităţi aferente muncii desfăşurate. In multe cazuri, dacă angajaţii au timp să navigheze pe internet, inseamnă că nu au suficient de lucru. Monitorizarea este totuşi un factor motivant asupra activităţii angajaţilor, în sensul de a-i distrage de la alte activităţi şi a se concentra pe sarcinile care le au de îndeplinit.
 • Employee Surveillance prezintă informaţiile cu privire la activitatea angajaţilor sub forma unor grafice sau a unor rapoarte care se pot adapta în funcţie de cerinţele angajatorului. Această modalitate ajută la luarea celei mai bune decizii, oferind suportul informaţional necesar la evaluarea eficenţei angajatului la locul de muncă.
 • Employee Surveillance permite gruparea angajaţilor monitorizaţi în funcţie de organigrama organizaţiei. Fiecare departament va putea fi urmărit independent de activitatea altor departamente.
 • Introducerea a trei tipuri de conturi: administrator – cu dreptul de a configura aplicaţia şi conturile de acces, cu acces la toate statisticile aplicaţiei; manager – care va putea urmări activitatea angajaţilor din departamentul pe care îl conduce, dar nu va avea acces la alte resurse ale aplicaţiei, utilizator  -angajatul poate avea dreptul de a accesa aplicaţia şi a consulta statisticile legate de actvitatea sa.
 • Employee Surveillance are o interfaţă uşor de folosit, în care accesul la toate funcţionalităţile aplicaţiei se realizează printr-un simplu click. Utilizarea aplicatiei Employee Surveillance  nu necesită cunoştinţe specifice din domeniul IT, putând fi folosit de către responsabilii IT dar şi de către managerii din cadrul unei organizatii.

   SC PROCONS SRL Braila - B-dul INDEPENDENTEI Nr. 18, Bl. B6

    

   Tel : 0239-612230 ; Fax : 0239-619578

    

 

   

Inapoi