ANTIVIRUS
 

 


 


Stocare Date

Solutii

  

     Pentru memorarea unor volume mai mari de date, care sa poata fi regasite rapid, se folosesc echipamente periferice care utilizeaza in esenta, suporturi magnetice. Volumul tot mai mare de date, personale sau de business (muzică şi filme, poze digitale, documente …etc.) pe care le dorim mereu la îndemână, necesita soluţii din ce în ce mai avansate pentru stocarea datelor.

     Desi poate parea un lucru banal, stocarea datelor reprezinta o necesitate. Oricine foloseste un calculator stie ca are datele pe hard disk si de obicei le regaseste acolo ori de câte ori se apuca de lucru. Dar exista si situatii in care pot apare si surprize - hard disk-ul sa nu mai functioneze si datele sa nu mai poata fi recuperate, pierderile fiind de fiecare data substantiale: de la pierdere cu implicatii sentimentale (fotografii, filme de familie), pina la pierderea unor date de business (baze de date, fisiere ce reprezinta multi ani de munca …. ce pot valora de la câtiva $ pâna la mii sau chiar milioane. Pentru a evita aceste  "surprize", va prezentam citeva solutii care elimina aceste riscuri.

     PROCONS SRL furnizeaza o gama larga de solutii de stocare caracterizate prin flexibilitate, performante optimizate în functie de aplicatiile specifice si de o fiabilitate ridicata ce raspund cu succes cerintelor generale ale companiei sau pentru persoane fizice (pentru acasa) :

 

     Pentru fiecare tip de business exista o solutie adecvata pentru stocarea datelor . Apelind la profesionisti puteti sa investiti intr-o solutie optima, care sa va ajute sa asigurati atit stocarea de rezerva cit si securitatea datelor. PROCONS SRL va ajuta sa identificati solutia optima de stocare a datelor fie ca este vorba de date personale pentru acasa sau familie cit si pentru compania dvs.

 

     Fara sa facem aici o prezentare tehnica avansata, facem doar cunoscut cititorului ca exista trei mari grupe de echipamente de stocare :

 

     DAS (Direct-Attached-Storage) – sunt dispozitive / sisteme de stocare digitala, ce se pot atasa direct la computere (sau servere)  in vederea stocarii de date . Mentionam ca aceasta solutie de stocare NU necesita existenta unei retele, legatura fiind directa intre unitatea de stocare si echipament. Conexiunea se face pe portul USB sau pe portul sATA iar principalele protocoale folosite pentru conexiunile DAS sunt ATA, SATA, eSATA[1], SCSI, SAS, şi Fibre Channel. In aceasta categorie intre binecunoscutele USB-Stick, Hard-Disk-uri externe (mobile sau portabile)  ...etc.

 

     NAS (Network-attached storage) – reprezinta o solutie de stocare a datelor din calculatoare ce sunt conectate la o reţea de calculatoare. Dispozitive NAS au câştigat popularitate, datorita faptului ca reprezinta o metodă convenabilă de a partaja fişiere între mai multe computere, asigurind beneficii  suplimentare, comparativ cu serverele de fisiere, incluzind acces mai rapid la date, mai uşor de administrat şi avind un mod simplu de configurare. La ora actuala sunt din ce in ce mai folosite si acasa (in mediul Home) pentru stocarea de muzica, fotografii dar mai ales de filme in format digital, pina la formatul HDMI - capacitatea acestora asigurind spatiu suficient de stocare pentru toti membrii familiei cit si avantajele posibilitatii de acces partajat la la anumite informatii)

 

     SAN (Storage Area Network) - este un dispozitiv de stocare (ex.  matrice de discuri, biblioteci de bandă …etc.), accesibile pentru servere , astfel încât apar ca dispozitivele ataşate local la sistemul de operare. SAN are de obicei, propria sa reţea de dispozitive de stocare. Aceste solutii le vom prezenta intr-o sectiune separata.

 

     SC PROCONS SRL Braila asigura o gama larga de solutii de stocare :

 

  • Hard-Disk-uri ( de 2.5" si 3.5" ) pentru statii de lucru si servere
  • Sisteme DAS (Direct-Attached-Storage) - dispozitive ce se ataseaza direct la PC, Notebook, Server ...
  • Sisteme NAS (Network-Attached-Storage) - dispozitive ce se ataseaza la un port (conexiune RJ45) de retea
  • Sisteme SAN (Storage-Area-Networks) -
  • Aplicatii Software pentru :

                       Arhivare
                       Backup si recuperare de fisiere
                       Protectie impotriva dezastrelor si recuperarea ulterioara
                       Schimb de date intre locatii multiple
                       Stocarea datelor inactive
                       Procesarea secventiala de fisiere de date foarte mari (exemplu: analiza sistemelor)
                       Indeplinirea cerintelor legale (exemplu: optiuni de tip WORM sau de criptare date)

   

Inapoi